10 dagar kvar. sen är jag tant

Ibland är jag verkligen bäst på att råka ut för pinsamheter. men jag brukar oftast tänka såhär: vad gör det om 100 år? speciellt när någonting händer i närheten av folk som man absolut inte känner eller kommer träffa igen (det finns undantag) det gäller faktiskt att kunna skratta åt det hela för om man tar sig själv på för stort allvar och inte kan se det roliga när andra ibland skrattar "åt" en så... ja, synd om den kanske jag ska säga för det är bara man själv som lider av det. detta måste jag ofta intala mig.

Jag tänker inte lämna ut mig själv helt och hållet och skriva alla pinsamheter jag stöter på. idag hände något som var smått komiskt faktiskt, samtidigt som jag skämdes som ett litet barn nästan.

På cafét där jag jobbar så är näst intill allt hembakat. undantagen är några delicatokakor. eftersom att jag inte har jobbat så länge så har jag inte hunnit smaka på allt men idag hade vi cheesecake i montern som såg farligt god ut. jag hade INTE tänkt smaka först, men när mina jobbarkompisar tog en bit och sa "ta en sked och smaka" så tänkte jag att jag har ju faktiskt såpass mycket självdiciplin att om jag tar en bit så kan jag säga stopp där.

Det blev bara en liten bit men OH MY LORD vilken fruktansvärt jävla god kaka! det var så att jag fick svårt att koncentrera mig på annat när jag visste att den fanns i lokalen.
Då man själv blir glad av beröm, speciellt när man ser att någon verkligen menar det, så tänkte jag ta tillfället i akt att verkligen helhjärtat berätta för min chef att detta var den godaste cheesecaken jag någonsin smakat!!

Svaret: "det är inte jag som har gjort den".

oh fuck... trots att jag ville sjunka genom trägolvet en liten smula så kunde jag ju glädja mig att det iallafall var hennes dotter som hade gjort den och att den inte var köpt...

På tal om jobbet så har vi väldigt mycket stammisar. en kväll kom en kille med sin personliga assistent. killen har svårt att prata och uttala men han kämpar verkligen och försöker, vilket jag tycker är jättestarkt! han hade likaväl kunnat be sin assistent beställa och prata men det gör han inte och jag beundrar alltid kämparglöd. det går bra, han beställer och när de båda är klara hör jag att de pratar om vattnet. det var tydligen slut och självklart skyndar jag mig att fylla på det så de kan sätta sig och fika! killen kommer fram och säger något och eftersom att det är lite knepigt att förstå så bara antog jag att han ville ha vatten (eftersom att jag höll i det)

- "vatten?" säger jag och ler
- assistenten: "han sa trevlig helg"

oh fuck igen...jag kände mig som världens största as och ville återigen typ gömma mig bakom drickabackarna som vi har under kassan. detta är ungefär den nivån av pinsamhet som den här bloggen klarar av för tillfället. inte så farligt kanske, men jag vill inte skämma bort er mina kära vänner.

In my dreams

Om jag hade fått bestämma så hade jag varit på resande fot hela tiden, förutom med några få mellanrum som jag stannar till hemma, vilar och kramas med min vovve. annars så. och om jag hade fått välja så hade jag egentligen velat ha med alla mina nära och kära till alla destinationer hela tiden och uppleva allt tillsammans med dem och att allt detta hade kostat ingenting. vi hade solat och badat på alla stränder, strosat i alla små gränder (ofrivilligt rim), shoppat i alla storstäder och ätit massa god mat och dansat in på småtimmarna med våra fina paraplydrinkar. vi hade även varit lite kulturella och besökt allt som man "borde" se plus lite annat. och så skulle vi gå på utomhusbio där myggorna sticks på våra bruna ben, men det hade vi inte brytt oss om. Om jag hade fått bestämma så hade jag åkt imorgon för att sedan komma tillbaka om några veckor och sedan åka iväg igen och alla resor hade varit miljövänliga och gratis.

Om jag hade fått bestämma alltså.




11 mars och grattis till jonathan som fyller 20 år! :)

Sjukan har vänt och börjar äntligen bli bättre:

- dag 1: lagar mat till hela familjen samt fixar lite annat smått. M åker runt 4 och resten av eftermiddagen/kvällen tillbringas i soffan och jag lever i förnekelse. jag hatar att vara sjuk. jag blir aldrig sjuk. och om jag skulle råka bli lite krasslig så brukar det gå över snabbt och allt flyter på som vanligt.

- dag 2: jag inser att det finns ingenting jag kan göra åt saken så nu utnyttjar jag situationen. eller den behövs inte ens utnyttjas. hunden är på dagis, jag är ensam hemma, har det bra i soffan och är drottning över tv-kontrollen. jag drabbas utav strömavbrott men som räddaren i nöden kommer brevbäraren med nya numret av ELLE. senare kommer mamma hem och har köpt ben&jerry´s samt andra godsaker och Leah gosas som aldrig förr. dessutom går jag en liten promenix med sofia och hennes yrväder till valp = DÖD. jag kommer hem och tror seriöst att jag ska avlida.

- dag 3: jag kommer inte ihåg så mycket. tycker mest synd om mig själv och tar mig inte en meter ifrån soffan. på kvällen ockuperade jag mammas och pappas säng av någon anledning och fortsatte med mitt SATC-marathon tills de faktiskt va tvugna att lägga sig.

- dag 4: DET VÄNDER! (detta är alltså idag. tror jag.) jag promenixar fritt omkring i lägenheten, hjälper till en smula, åker iväg en sväng med min vän sofia (SOM HAR FÅTT JOBB: GRATTIS!!! :D) och sen en sväng till med marcus som jag får med att köpa korv med bröd som jag av någon anledning fick abstinens av... väl hemma är jag helt slut. som en valp som har upplevt en massa nya omgivningar och intryck. jag kommer somna som en söt liten rosa gris.


Så fruktansvärt jävla intressant inlägg. men mer än så här har jag faktiskt inte upplevt denna veckan. var dessutom tvungen att lämna ifrån mig min arbetstid idag vilket sög hästballe för jag kommer vara pank nästa månad. fan också. jag som hade storslagna planer.

And the winner is...

F.Y. F.A.N. vad det var längesen som jag mådde såhär dåligt. Sex and the city har räddat mig denna dag och jag är evigt tacksam min käre far som köpte den till mig i julklapp förra året. jag vill även tacka min mamma som köpte ben&jerry´s glass till mig och ett stort tack till min älskade vovve som inte har lämnat min sida förutom under hennes kissepauser. TACK!

hostelihost

Bakgårdspartyt slog alla personalfester ever! inte för jag har varit på några men om jag hade vart det är jag helt säker på att detta hade varit det bästa ändå :) vi måste ju ha världens mysigaste arbetsgivare som låter oss förfesta inne på cafét och dessutom bidrar till partajet!

Det var så kul att vi nästan inte ville gå därifrån, men vi begav oss till XoY där halva bondkommunen befann sig. det störde dock inte mig för många utav mina kära vänner var där vilket gjorde kvällen ännu mera toppen och dessutom gav mig skjuts hem :D

Dagen efter mådde jag som jag förtjänade. och idag också. och jag pratar inte om någon baksmälla för som vi vet så blir superanto aldrig bakis. sjuk däremot. halsen krånglade ju redan samma dag och dagen efter var inte vackert för någons öron. vissa lyckas få till det där sexiga hesa så att man själv nästan vill klunka whisky och röka i 100 år i hopp om att låta likadant. jag lät (låter) lika sexig som en kille i målbrottet och när jag skrattar så är det en blandning av en bäbis och en brunstig tjur. imagine the beauty

Nu borde jag egentligen sova, men då ja inte gick upp innan 1 (ungefär, plus/minus... okej plus) och inte har gjort så mycket ansträngande så är jag inte ett dugg trött.
En annan sak. jag är inte ens hungrig eller sugen på mat.

borde jag bli orolig?

Personalparty

Kolla vad duktig jag är och skriver två dagar i rad nu! Ikväll är det personalfest och vem har lyckats vakna med världens halsont?! behöver inte nämna några namn va..? men lite sjuka har väl aldrig hindrat någon.. eller jo det har det, men jag resonerar som så att jag är ledig fram tills på torsdag nu så det är lugnt :) lite surt att jag precis har köpt mitt gymkort och att beach -10 skulle dra igång (-07, -08 och 09 gick inte riktigt som jag ville...) MEN! jag tar små promenader och äter bullar = kärringgympa, så det ska nog gå bra.

Jag var för övrigt på gymmet igår och gjorde lite situps samtidigt som en annan kvinna, hon använde sig dock av en boll. om inte det hade varit för att jag befann mig bakom henne och ogenerat kunde glo i några sekunder så hade jag trott att hon bara låg där. men när ja ansträngde mig och kollade riktigt riktigt noga så kunde jag se att hon faktiskt gjorde sina situps som var en rörelse på ca 5cm. inte för att jag har något med det att göra lixom.. men om det faktiskt hjälper så kanske man ska börja? typ i sängen om man inte kan sova eller nåt..

Svammel-Anto är igång igen känner jag. det är bara för att jag är sjuk. och har tråkigt. och inte orkar duscha för att sen göra mig iordning och bestämma vilka kläder jag ska ha på mig ikväll.. det är ett jävla jobb det där.


På tal om annat, är inte detta bland det snyggaste som skådats denna soliga dag? jag skulle vilja äta upp den

(bild tagen från sofis mode eller nåt, jag kommer inte ihåg...)


Resumé

Fy sjutton på mig vad jag är dålig på att skriva här! ska inte lova att det sker någon förbättring för då bryter jag min lilla regel om att bryta något man lovar och jag vet ju att jag inte kommer hålla det så därför lovar jag inget :)

Kom hem från det stora äpplet för ett tag sedan och är redan sjukligt ressugen igen! tvivlar på att något slår skyskrapsstaden men alla ställen har sin charm. förutom New York som har cirka en biljon charmigheter. till att börja med så hade de inte flera meter snö på marken vilket jag personligen såg som en ganska stor fördel. eftersom att jag som vanligt aldrig orkar skriva allt ( vi var där i en vecka, ungefär lika lång tid som det skulle ta att skriva ett inlägg där jag fick med alltihopa..) så gör jag min kära lista! tyvärr så kommer jag faktiskt inte ihåg allt, men litegranna:

- Snö/regn/blåst första dagen men sen blev det vååår!
- Ground Zero - ombyggnad pågick så det var lika spännande som kinna torg
- pizza med (håll i er) pepperoni och friterade kycklingbitar???
- empire state building
- times square
- Late show with David Letterman, innehållande Scarlett Johanson ;D
- 2 minuters promenix i central part, knappt det
- sex and the city bus tour, skitroligt verkligen! tack igen för julklappen älskling :)
- barney´s, saks (skoavdelningen - ögonorgasm till tusen), tiffany´s, bloomingdales, MACY´S och huuur många roliga butiker som helst! leksaksaffärer, små källarafärrer, gallerior och klädaffärer, SÅ ROLIGT!
- vi sket i frihetsgudinnan.. såg henne från empire state och det räckte tyckte vi :)
- lunch - halalguys, det var gott
- magnolia bakery och deras cupcakes.. nu dregglar jag lite
- china town, de firade visst nyår, SÅ. JÄKLA. ROLIGT
- china town sålde även tusentals kopior på de flesta dyrare märkena och alla var efter mig och ville att jag skulle köpa, gucci, fendi, prada, louis vuitton. de pratade i trans. marcus drog till sig andra säljare dock: fake ID?
- fashion week såg vi inte mycket av, det var ett tält i vägen...
- egen chaffis till och från flygplatsen, det tog en halvtimma istället för 2, need I say more...?
- ont i fötterna/axlarna
- cosmopolitan! smakade en aning bättre bara för att vi egentligen inte fick ;)
- madame tussauds
- Museum of Modern Art samt utställning av Tim Burton. Geni eller helt crazy? både och :)
- rockafeller center
- amerikanska pannkakor - inte goda


DETTA ÄR INTE ENS ALLT! hade det iallafall hur bra som helst. vi strosade i vårvädret och man lär faktiskt känna en stad bäst på det viset. trots det härliga värken man får i fötter och rygg, men det är det värt :) man ser så himla mycket mer och dessutom är det väldigt mysigt :)


Det tog år och dar att ladda upp bilder så det får bli en annan dag :)

RSS 2.0