You must have seen her dancing in the sand


Du blir vad du äter

Egentligen är det lite sorgligt att jag sitter här och skriver ett inlägg när det är världens bästa väder ute, men jag är bara tvungen att få ur mig detta eftersom att det är något jag har tänkt på.

Ni vet ordspråket "du blir vad du äter". som för övrigt inte bara är ett ordspråk utan namnet på ett tv-program!! (...) iallafall. de flesta gångerna jag har hört det uttrycket i samband med att man ska äta, är när man äter pudding. grejen är ju bara den att pudding kan ju faktiskt vara två saker! (nu pratar jag för övrigt om chokladpudding och sånt..) det vanligaste när man säger "man blir vad man äter" är att man menar att man blir fet och dallrig och att hela kroppen kommer vibrera så fort man rör sig. mycket roligt. det andra är ju faktiskt: "kolla vilken pudding" alltså: "kolla vilken snygging". Nu lever vi på 2000-talet här, så att använda ordet pudding för att beskriva hur snygg någon är kanske inte förekommer så ofta, men jag hoppas att någon förstår min poäng iallafall.

Egentligen så är ordspråket helt orimligt. Blir jag en morot bara för att jag äter morötter lixom? nej.

Mind the pedestrian!

Dagens irritation. eller egentligen inte bara dagens för jag har tänkt på det flera gånger innan men nu är det fan dags att tycka till!

Övergångsställen. alltså inte för att de inte är bra på nåt sätt, för det är de ju, och jag brukar faktiskt vara en snäll bilförare som stannar. MEN! Irriterande nr:

1. Människor som tror att bilen ska stanna oavsett vad. det spelar ingen roll om det mörkt, halt, mitt i byn, större väg eller om det så hade funnits ett övergångsställe på en 90-väg. de bara går. de borde verkligen inte få släppas ut ensamma på vägarna

2. De som står å tänker "ska jag över, ska jag inte över?" nej! det ska jag inte (jag kör och är tre meter ifrån) "Jo, jag vill nog gå över gathelvetet ändå!" (...)

3. cyklister hör ibland till nummer ett, ibland inte. de bara susar över den där zebran. antigen tänker de att de kör så fruktansvärt snabbt eller så tänker de inte alls utan lämnar en stackars chaufför med hjärtinfarkt

4. Denna punken hatar jag mest av någon anledning, kanske för att jag tycker det är pinsamt att göra det själv. man står där och väntar på att någon snäll själ ska låta en gå över, och när de väl har stannat så kan jag inte med att sega utan går över i lite raskare takt! DOCK gör inte alla så utan vissa har helt plötsligt hypnotiserats och blivit sniglar!! VAD FAN?! här stannar jag i all min hast å så har människan inte lite vett i kroppen att gå över i, i alla fall, NORMAL takt!! tanter och gubbar räknas naturligtvis inte.


5. Detta har väl egentligen inte med övergångsställen att göra, men det passar ändå in. Alla snillen som står ca: 10 meter och ändå inte orkar gå dit, utan står och väntar på att det ska bli tomt på vägen istället. eller så går de och får trafiken att stanna upp helt i onödan. så jävla irriterande.

Har säkert missat något, fyll gärna i ;)


Något som absolut inte hör till ämnet är att min pappa stolt skryter om att han kan texten på hela den där jävla tingelinglåten. Jag vill slänga hans gitarr i väggen. och om han dessutom ens nämner (någon mer gång...) att han ska spela den på min student, så flyttar jag.

The shock of the new

En av mina sjukt dåliga ovanor (förutom att blogga när jag har plugg i kopiösa mängder att göra egentligen?) är att jag alltid måste äta någonting när jag pluggar. detta resulterar inte helt oväntat i att jag går upp lite smått i vikt under mina pluggtätare perioder i livet. dessutom så sitter jag här just nu och är så mätt att jag nästan inte kan andas och då är det inte det lättaste att koncentrera sig på alla 50 namn som vår kära lärare har lyckats peta in i häftet. jag har petat i mig allt från mackor, choklad, godis, frön av något slag och lite saft.

Ibland kan jag önska att jag hade någon nyttigare pluggvana.



Pluggodis! :D

Malmö

Jag hatar nutida konst och jag förbannar den som kom på idén att ha med det i våran kursplan. helt onödigt och framförallt helt ointressant. I alla fall upplägget.

I alla fall. igår vaknade jag och marcus på tok för sent. det brukar ge mig ångest, speciellt när det är fint väder ute. När man bor i våran vackra kommun så finns det inte så mycket att göra och när jag låg, väldigt nyvaken, så kände jag bara att jag hade absolut ingen lust att åka till borås, göteborg eller varberg. för det är ungefär de alternativen man har. vi fick för oss att åka till jönköping en gång också så det stället kändes fruktansvärt avtändande.

Som tur är så är min älskade pojkvän lika spontan och rastlös som jag, så när jag poppade frågan "vill du åka till malmö?" så är det inte det där vanliga.. "asså ja veeeet inteee... ja har inga pengar. men en annan dag" eller "det är ju aslångt dit!" eller ja.. ni fattar.

Istället kastade vi oss upp ur sängen, bestämde att vi hade en halvtimma på oss att bli klara, och sen åkte vi!

Hur mysigt som helst, det var fint väder och på vägen åkte vi in och kikade lite på Båstad och deras fina hav. väl framme i Malmö så gick vi lite i affärer, och jag säger då det. BRUDAR!! va spontana med mig och kom!! massor av kul hade de, men som jag sa så hade vi gått upp alldeles för sent så vi hade ca 2 timmar på oss att kika i affärer och där var det inräknat att vi var tvugna att äta.

Sedan promenerade vi bara och åkte ut till Turning Torso, som jag inte fattade grejen med innan vi kom dit. jävlar vilka lägenheter!! vackert som tusan var det. 

På hemvägen blev det pizza på Campino i Varberg. En väldigt lyckad lördag må jag säga :)

But Honestly

Det har inte varit min dag idag. Dessutom har jag blå ringar under ögonen.





Jag är mogen

Jag hatar när plugg kommer i vägen för roliga saker, men idag var jag tvungen att agera vuxen och försöka göra klart mitt förbannade engelskaarbete som jag ärligt talat inte förstår någonting av. asså jag förstår ju det jag har skrivit men beskriviningen är ju lika med bajs.

Annars kommer denna veckan att vara helt åt helvete. ingenting som jag behöver berätta mer ingående om men det är så situationen ser ut nu iallafall. snart tar vi studenten. just nu är det också lika med bajs.

Varför är bajs ett roligt ord egentligen?

Eating nachos

Igår blev det en liten tripp till gekås, handlade inget vettigt men blev 400 spänn fattigare, heja!!
väl hemma så var det meningen att fia och jag skulle plugga. det slutade med att vi satt framför datorn och dregglade över ett dussintal vackra skoskapelser.. vissa spelar spel, vi försöker hitta fler sätt att slösa pengar på. ja...

Meningen är nu att jag ska plugga, har vröööööltmycket att göra! skitkul verkligen. istället flötar jag och försöker inbilla mig själv att det inte är så mycket jobb och att jag kommer klara allt galant. slå vad någon?

Jag kom just på att varför skulle jag inte kunna lägga lite ost på mina nachos å sen lägga dem i micron?!!! ååh va underbart! jävla typiskt att dom precis tog slut bara (...)




12:24

Jag känner mig aningen pressad att skriva massa fyndigheter nu bara för att mitt läsarantal har ökat! det är numera tvåsiffrigt, det ni! kan ha med den ynka anledningen att göra att jag råkade skriva adressen på facebook (skvallermetropolen) när jag skulle annonsera ut att mitt marängtårterecept var publicerat!

Om någon bryr sig så har jag hittat mina balskor! de finns här, och problemet med detta är ju då att jag inte befinner mig in the UK så att säga. funderar starkt på att muta min vän linnea till att köpa dem åt mig eftersom att hon faktiskt är där borta men får väl se hur det blir med den saken..

Piggelin

Bra väder gör mig glad. alltså är jag glad idag. liiiiite mindre glad blev jag när jag såg det här.. bilden har ja snott från den här bloggen. ingen som jag vanligtvis läser, men när jag denna morron klickade in på blogg.se så var jag tvungen att klicka in på den och sno bilden.

'


Nostalgi or what?! det som uppenbarligen gjorde mig lite lite upprörd var att solero exotic inte finns med år 2009?!?!!!! VA I HELVETE?! ett tag försvann den och sen tog de tillbaka den igen, för de fattade säkert vilket misstag de hade gjort, och vad händer? ja.. dessutom kostar glassarna en aning mer än vad de gjorde på den gamla goda tiden..
Den där taco-glassen från -99 var också en höjdare, men det är aldrig nån som fattar vilken jag menar när jag ska förklara för allt jag kan få ur mig är att det var en isbjörn i reklamen (?) det hade lika väl kunnat vara viks halstabletter lixom.
Daim var också en sån glass som jag bara var tvungen att smälla i mig när jag var typ 6 år och den var ungefär lika stort som mitt huvud.

Marängtårta

Jag vill börja med att påpeka att jag skriver direkt ur receptet! om någonting verkar oklart så är det inte mitt fel ;)
dessutom så står det bara som en text och.. ja, det är väl kanske bättre om jag bara skriver ner det..


4 äggvitor + 4 droppar ättiksprit vispas hårt.
Vänd ned 2 dl socker och fortsätt vispa massan tills den är styv (?)
Rör ner 3dl riskrispsdet går bra med vårgårda ris står det i receptet, men jag tror att det första är godare.. är man osäker så får man väl blanda..)
Klä en långpanna med smört bakplåtspapper och häll smeten. grädda i 125 gradee ca. 75 minuter.

FYLLNING:

4 äggulor ( åh så fyndigt att man får användning av hela ägget!) + 1dl socker. rör i 1 msk vetemjöl + 1dl kaffegrädde. låt sjuda tills det tjocknar. (sjuda? jag tror detta ska göras i kastrull för pappa sa att det inte fick koka!)
Rör ner 100g smör, lite i taget. (i receptet står det "rör när 100g smär..)

Garnera med grädde och riven choklad!



Hoppas detta duger åt er mina vänner ;)


RSS 2.0