It's a bit early in the midnight hour for me

Klockan är egentligen alldeles på tok för mycket för att jag ska vara vaken denna afton känner jag. men nu är det som det är och här sitter jag.

Sen så är det faktiskt så att jag fyller år om bara några dagar. inte mindre än 18 år. fy fan... grejen är ju den att man måste önska sig något också. det märks att jag börjar bli gammal för min önskelista är tom nu till skillnad från mina tidigare år med fullspäckade A4-papper... nu blir det typ max 5 punkter och då har jag oftast lyckats peta in "pengar" två gånger för att listan ska se lite längre ut. nu har jag iochförsig en grej som jag är ganska nöjd med måste jag säga. (även om det inte var min idé). min mor föreslog en systemkamera från hela släkten. och jag gillar det. har nu hittat en som inte är så dyr, verkar bra och är grymt snygg. nu behöver jag bara ett expertutlåtande..

image50
Canon EOS 30V Date
Pao, vad tycker du?

Any problem in the world can be solved by dancing

Imorgon är det våffeldagen. finns det någon i denna lilla värld som skulle kunna förklara för mig varför just våfflan fick en egen dag och inte till exempel glassen? eller pannkakan? skulle mycket väl kunna kolla upp detta själv men jag skulle föredra om någon gjorde det åt mig. yes, jag är lat. är rädd att det är en medfödd sjukdom som även är kronisk, så ha överseende..

Detta kan ju misstolkas märkte jag nu. någon kan (gud förbjude) tro att jag har något emot våfflor och så är det verkligen inte. jag bara undrar.

okej, jag var tvungen att besegra min lathet eftersom att jag även lider av nyfikenhet. den vann denna gången och här kommer svaret från wikipedia:

"Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna helgdag."

Fy fan vad långsökt och patetiskt.. jag gissar på att det helt enkelt var någon stackare som råkade vara sugen på våfflor något år den 25 mars och försökte hitta någon som helst koppling. och detta var det närmsta?

Nu till något helt annat. So you think you can dance SVERIGE börjar idag och satan i gatan vad jag är laddad! det ska bli askul måste jag säga. MEN! jag har ett litet dilemma. det är nämligen så att parlamentet börjar samtidigt. i vanliga fall hade det inte varit något snack om saken, men nu råkar det vara så att björn gustafsson är med...




Den tjugotredje mars

Glad påsk på er! jag hoppas att alla har haft det prima, det har jag =) förutom att jag har tryckt i mig på tok för mycket godis. jag ska minsann aldrig mer äta godis..
eller okej, där ljög jag en aning (vem försöker jag lura?), men för tillfället så vill jag faktiskt helst inte ens kolla på godis eftersom att jag mår aningen illa. jag känner att jag placerade mitt påskägg väldigt strategiskt (på bordet framför mig) men där kan det stå och ruttna för nu orkar jag inte mer! och bara för att stilla mitt samvete så ska jag och linnea ta en liten promenad i kylan som inte tycks försvinna. inte för att den promenaden ger något förutom socialt umgänge då den takten vi går i kan jämföras med en väldigt trött snigel, men lite syre har ju aldrig skadat någon...


I want you all over me

image49
Min parfym är slut...

Damn you look good and I'm drunk

Yeii! nu är det kultvecka = inga lektioner! underbart! frågan är bara om jag inte hellre hade suttit på en mattelektion istället för att springa runt i tights och hatt?

Dagen började hos tandläkaren. det första hon informerade mig om var att sist jag hade varit där var förra hösten, och att jag inte hade dykt upp på min förra tid. kan bero på att jag inte hade fått någon lapp om det? detta är faktiskt helt sant. om det inte hade varit sant så hade jag självfallet kommit på en bättre historia om varför jag inte hade kommit. jag bombade på lite med att jag faktiskt hade varit i spanien den veckan så jag hade tyvärr ingen möjlighet att lämna återbud bla bla bla...

Dagens klagomål:
Är det bara jag som får "ful-dagar" ibland? jag hade det idag i alla fall och den innehöll alla normala symptom som man får under just denna dag. (plus att det var snö idag?! jag hatar snö...)
först sminkade jag mig som vanligt men det resulterade såklart i att det inte såg ut som det brukar. (jag började redan här ana att en ful-dag var på ingång).
Sen kommer vi till håret som såg ut som en hårboll som en katt precis hostat upp, så jag kommer på att det hjälper säkert att duscha det lite granna. katastrof. det går att göra absolut nada med det. 

Nästa problem är såklart kläderna. det finns inga helt enkelt. så man får ta på sig något som man annars hade trivts i, men som man just den dagen, i kombination med sminket och kläderna, inte riktigt är nöjd med.

Resten av dagen så ser man sig själv överallt i speglar, fönster, kameror och glasdörrar, och undrar vem fan det var som precis gick förbi och såg ut att ha försökt stoppa en buss med ansiktet. (uttryck: MisterBundy)

Nu låter det lite som om jag går runt och tycker att jag är snyggast i världen alla andra dagar och så är det verkligen inte. men ibland så händer det något på morgonen som gör att allt går fel. idag var en sån dag.
Detta är ett aningen fjompigt problem om man jämför med krig, svält och sjukdomar. men det är min blogg och jag skriver vad jag vill =)

Humor




Shoot me while I'm happy

Jag försöker desperat hitta något att klaga på men jag kan fanimej inte komma på nåt. eller såklart att jag kan, men inget som är värt att skriva om. vet inte om någon har märkt det men det ligger lite i min natur att klaga (och vara ironisk?) och till följd av att jag inte har beklagat mig över något idag (förutom att jag har varit trött och diverse småsaker som praktiskt taget inte giltas(stavning?)) så har jag nu huvudvärk. tack för den. 

MEN! det gör inget för gissa vad??! jag ska se på foo fighters! och denna gången är det inget "mycket-snack-och-liten-verkstad", åh nej! för jag har min biljett och den är syndigt vacker! mycket finare än alla andra biljetter.. vill skänka en tanke till ett antal personer (ni vet vilka ni är) som har blivit aningen trakasserade av mitt skryt, men bryr jag mig? nej...

Nu kom jag på något att klaga på!!! VÄDRET!!! vad fan är problemet undrar jag?! (ni som faktiskt svarar på denna "frågan" med ordet: "växthuseffekten" ombedes att lämna min blogg omedelbart..) så här desperat efter sol ska man inte behöva vara. när man väl ser lite solsken så blir man ju lika glad som en chiuaua på lyckopiller och så börjar man dansa en soldans tills man kommer på att det inte alls är soldansen och det börjar regna igen. förra veckan kommer jag ihåg att det var lite sol men så snöade det ju också så vårkänslorna var inte så långvariga..

Jag har en känsla av att detta inte var sista gången som jag klagade på vårat underbara väder men det får räcka för idag. så om ni ursäktar mig så ska jag gå och titta på min biljett.

Ciao!

Razorlight - Somewhere Else


All of a sudden I miss everyone

Nu har våra kära spanjorer åkt. det har varit en grymt skön och lugn dag idag och det behövdes kände jag, men den startade inte bra vill jag lova. vi möttes vid skolan klockan 8 ungefär, det var iskallt ute och man var sådär lagom pigg. och helt plötsligt så kom bussen och de var tvugna att åka. jaha, det var det. ungefär så kändes det. nu var det slut liksom. nu ses vi inte mer.

De fick mig att gråta och jag lipade som en liten unge när bussen körde iväg och alla vinkade ut från bussen ända tills vi inte kunde se dem mer. jag kommer sakna dem. jag saknar dem redan. fan också, det trodde jag aldrig...


image48


Good looks won't save you now honey

Snart är det lördag = spanjorerna åker hem. ska inte bli alltför känslosam känner jag men lite sorgligt kommer det allt bli. kommer nog sakna dem lite (läs: jag kommer sakna några medans jag kommer klara mig ganska bra utan vissa andra). grejen är ju den att när de drar denna gången så är det ju inte som när vi drog. nu kommer vi ALDRIG se dem mer. och det spelar ingen roll att de ibland är:

* grymt sega och kassa på att hålla tider
* ganska värdelösa på engelska (vissa undantag)
* dåliga på att planera

(och lite annat) för jag gillar dem faktiskt ändå! (käre min gud, jag erkände det..) ärligt talat så finns det nog mer positiva saker att räkna upp. de flesta är fruktansvärt snälla och hjälpsamma, de är roliga, de är sociala, och det går att räkna upp ännu mer. men jag kan ändå inte riktigt säga att det inte kommer bli aningen skönt när de har åkt..

En liten låt: Los Lobos - La Bamba

Hey, lets call it even

Okej, ett snabbt inlägg, bara för å behålla speeden i fringrarna liksom.. ;)
spanjorerna har varit här sedan i lördags och det har funkat helt okej. liiiite jobbiga moment men annars mycket trevligt! idag var vi på kaskad och jag måste bara få undra varför i hela friden det måste vara motionssim i HELA den stora bassängen? i den varma poolen var det nämligen barn som hade vattengympa eller nåt och i "lekpoolen" så kryllade det utav småbarn = kiss. i den stora bassängen finns det två vanliga banor och en större där man kan simma. vi var i den fjärde som också var lite större och så får vi inte var där för att det, som sagt, skulle vara motionssim. räcker det inte med tre fjärdedelar? vad är poängen med att ha två pers på varje bana (för det var inte fler) och varför kostar bubbelpoolen?!?!!! okej, vi fick ha den gratis denna gången, men när jag ändå är igång så kan jag ju klaga på hur det är i vanliga fall också..

Jag har fått höra att jag klagar ganska mycket här på bloggen. jag vill då kontra med att det är till fördel för mina kära vänner som annars hade fått ta ännu mera klagomål från mig eftersom att jag utan min blogg inte skulle haft chansen att avreagera mig på något annat än dem. (detta inlägget blev visst inte så kort.. jag ber om ursäkt..) jag förutser att de tycker att det räcker med mina klagomål i dagsläget. vill däremot passa på att varna folk om att jag KAN (alltså inte menat att jag med säkerhet kommer vara) en aningen på krigsstigen efter att de har åkt hem av den enkla anledningen att jag måste vara hyfsat trevlig varje dag, dygnet runt. det resulterar i att alla klagomål, aggrissioner, utbrott och liknande kommer att tas ut under ungefär samma tidsperiod. alltså någon gång efter lördan. nu har jag varnat er.


adios!

RSS 2.0